Ikgadējā Latvijas Biškopības biedrības organizētā Latvijas biškopju vasaras saietā 22. un 23.jūlijā ir noskaidrots Latvijas garšīgākais medus 2017. gadā.

Šī gada uzvarētāji:

"Garšīgākais Latvijas medus 2017" titulu un I pakāpes diplomu šogad medus garšotāji piešķīra Rīgā ievāktam liepziedu medum, kuru ievākušas Anda Titorenko bites, kuras atvestas uz Rīgu no Ikšķiles novada. Andis Titorenko kopā ar Renāti Začu pārstāv SIA Redore. Šis medus uzvarēja ar ievērojamu pārsvaru pār citiem. Bites, kuras ievākušas garšīgāko medu izvietotas uz Latvijas televīzijas ēkas Zaķusalā un sadarbībā ar LTV bišu darbošanos var vērot internetā. Tiešraide no bišu stropa ir vērojama sabiedrisko mediju portālā lsm.lv laika ziņu sadaļā http://www.lsm.lv/tiesraides-kameras/bisu-stropi/.

II pakāpes diplomu ieguva Ventas krastos vāktais medus no Alitas Grugules bišu dravas Vārves novadā, saimniecība "Bitnieki". Saimnieki ir jau pieredzējuši biškopji, kuru pārvaldīšanā atrodas vairāk kā simts bišu saimes.

III pakāpes diplomu ieguva Rimanta Gaidamoviča dravā bišu ievāktais dažādu ziedu medus no Naukšēnu novada. Rimants ir biškopju sabiedrībā pazīstams un pieredzējis biškopis, kurš aprūpē vairāk kā simts bišu saimes.

Pilnu konkursantu un iegūto vietu sadalījumu, lūdzu, skatīt šeit.

Otrā konkursā "Veiksmīgākā biškopības produkta etiķete 2017" veicās līdz šim plašākajai biškopju sabiedrībai nezināmajam Andim Titorenko ar medus etiķeti šoreiz no LPKS Medotava no Ikšķiles novada - I pakāpes diploms.

II pakāpes diplomu ieguva Igors Ignatjevs no Kārķu novada, viņam tika arī apmeklētāju balsojums un atzinība par interesantu un gaumīgu medus burciņas noformējumu kā materiālu izmantojot korķi. Igors ir centīgs sava darba entuziasts un guvis atzinību un balvas arī iepriekšējos gados.

III pakāpes diploms Jānim Vainovskim SIA Meduspils no Brocēnu novada par biškopības produkta medus salmiņu noformējumu. Jānis biškopju sabiedrībā ir pazīstams kā aizrautīgs jaunu produktu ražošanas iespēju apzinātājs un realizētājs.

Šogad konkursā piedalījās 45 medus paraugi. Etiķešu konkursā piedalījas 24 biškopji.

Saieta vieta šoreiz bija Latvijas viducī – JIP Mārupīte, gandrīz pie Rīgas. Bez konkursiem kā katru gadu saieta dienā notika gan tirgošanās, gan izglītošanās, gan pieredzes apmaiņa, gan piedalīšanās sporta aktivitātēs. Tapat kā katru gadu Latvijas garšīgākais medus konkursa uzvarētāju medus paraugiem tiek veiktas pilnas medus fizikāli ķīmiskās un pilna medus ziedputekšņu analīze. Šogad analīzes tiks veiktas visiem Latvijas medus paraugiem, kuri piedalījās.  Tiklīdz tās būs gatavas, biškopji tās saņems e-pastā.

Materiālu sagatavoja:
Ineta Eglīte
LBB konsultante -veterinārārste

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn