Akcija "Eiropas medus brokastis" jau notikusi dažās Latvijas izglītības iestādēs. Piedāvājam nelielu atskatu un atsauksmes no Talsu un Daugavpils izglītības iestādēm.

Atskats no pasākuma, kurš notika Talsu pilsētas PII "Saulīte"

Raksta PII "Saulīte" vadītāja Eva Vitone: "Atbalstam un piedalāmies akcijā "Eiropas medus brokastis". 24. oktobrī pie mums ciemos bija Dundagas novada Bitenieks - DAINIS BALODIS. Bitenieks bija atbraucis ar iekārtām, rāmīšiem un bitenieka instrumentiem, kurus bērni varēja ne tikai apskatīt, bet arī darboties ar tiem. Bērniem bija iespēja ietērpties Bitenieka darba tērpā, cepurē, ar kuru Dainis dodas pie bitītēm. Tas bija ļoti interesanti un uzjautrinoši. Stunda paskrēja nemanot, uzzinot un izzinot par bitēm un viņa dzīvi, nodarbošanos un gala rezultātu-medutiņu. Noslēgumā bērni varēja nodegustēt medu ar uzdevumu pateikt, no kā ir pagatavots medus. Nebija viegli, jo medus krāsas atšķīrās un garšas arī. Bērniem ļoti patika. Daudz uzzinājām. Ļoti interesanti pasniegta informācija. Noslēgumā, PALDIES Dainim un BITĪTĒM par medutiņu, kuru "Putnēnu" grupa varēs lietot visu gadu un dzīvot veseli un ņipri!"


Biškopis Dainis Balodis bērniem stāsta par biškopību

 Atskats no pasākuma, kurš notika Daugavpils Krievu vidusskolā - licejā

8. novembrī  2. plūsmā notika klases stunda,  uz kuru bija aicināts Latvijas Biškopības biedrības pārstāvis un Viktora Klopova (9.kl.)  tēvs Nikolajs Klopovs. Akcijas „Eiropas medus brokastis” ietvaros, skolēni  iepazinās ar biškopja  darbu.  N. Klopovs stāstīja par  biškopības produktu ražošanu,  bišu dzīvi un hierarhiju, dažādiem biškopības produktiem, bišu nozīmi apputeksnēšanā  un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu.  Pasākumā bija iespēja iesaistīties daudzpusīgās aktivitātēs: varēja apskatīt inventāru, spiestuvi, iešūnotu un izvilktu peru rāmi.


Biškopis Nikolajs Klopovs skolēniem stāsta par bitēm

Skolēni labprāt degustēja galveno biškopības produktu – medu. Paldies par jauko pasākumu Nikolajam  Klopovam!

Materiālu sagatavoja:
Iveta Vilcāne
LBB

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn