Ar biškopības nozari saistītie pasākumi

  • Pasākums tiek organizēts katru gadu pavasarī, un uz to tiek aicināti gan biškopji, gan citi interesenti. Konferencē ar aktuālām lekciju tēmām uzstājas un uz biškopju jautājumiem atbild gan biškopības nozares eksperti, gan Valsts dažādu institūciju pārstāvji. Notiek diskusijas par dažādām aktuālām biškopības nozares tēmām. Biškopības konsultanti sniedz atbildes uz interesentu jautājumiem gan par nozares aktualitātēm, gan par darbiem dravā. Pasākuma laikā notiek biškopības inventāra un biškopības preču tirdzniecība/izstāde un praktiski demonstrējumi.

  • Ikgadējais pasākums, kura laikā notiek plaša biškopības inventāra un biškopības preču tirdzniecība/izstāde, dažādi praktiskie demonstrējumi un konsultācijas par darbiem dravā. Pasākuma laikā notiek vairāki konkursi: “Garšīgākais Latvijas medus”, “Veiksmīgākā biškopības produktu etiķete” – konkursu rezultātu izvērtēšana un dalībnieku apbalvošana. Visas dienas garumā notiek daudzveidīgas sporta aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Vakara noslēgumā notiek profesionālās pilnveides kursu “Biškopība” izlaidums, koncerts un zaļumballe. Nākamajā dienā pasākuma dalībniekiem ir iespēja doties pieredzes apmaiņā pie biškopjiem.

  • Latvijas Biškopības biedrība katru gadu pasākuma ietvaros dod iespēju medus ražotājiem piedalīties konkursā “Latvijas Atzītākais medus”, kurā degustēšanai tiek piedāvāti dažādi medus veidi. Apmeklētāji, degustējot medu, balso par savu favorītu un konkursa noslēgumā medus, kas iegūst visvairāk balsu, kļūst par “Latvijas Atzītāko medu”. Pirmo trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar medaļām un diplomiem starptautiskās izstādes “Riga Food” laikā.

  • Pasākums notiek katru gadu septembra otrajā sestdienā, kad biškopji no visiem Latvijas novadiem aicina savās dravās ikvienu apmeklētāju. Šajā dienā ikvienam ir iespēja gūt zināšanas par bitēm, biškopja profesijas noslēpumiem, dažādiem medus veidiem, uzzināt kā rodas medus, degustēt un iegādāties gardos un veselīgos biškopības produktus.

  • Eiropas mēroga akcija "Eiropas medus brokastis" ("European Honey Breakfast") Latvijā notiek jau piekto gadu un tās laikā biškopji dodas uz tuvākajām izglītības iestādēm un stāsta par biškopības produktiem un nodrošina to degustāciju audzēkņiem un pedagogiem. Lekcijās tiek stāstīts par biškopības produkcijas daudzveidību, to īpašībām un nozīmi cilvēka uzturā, par bitēm un bišu nozīmi apputeksnēšanā un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā.

    Tādējādi popularizējot biškopības produktus ir iespējams sekmēt savas saimniecības darbību un visas biškopības nozares attīstību.

  • Atpūtas pasākums biškopjiem, kad tiek izvērtēts aizejošais gads un apsveikti konkursa “Gada biškopis” laureāti.